Meer informatie

De NEXThaler® is een innovatief product, wilt u meer weten?
U kunt de zoekfunctie gebruiken of gewoon de lijst met veelgestelde vragen doorlopen.

Wilt u een van de aspecten van de NEXThaler® nader bekijken? Kies een van de onderstaande onderwerpen.

De inhalator

Mijn NEXThaler® is op de grond gevallen en de buitenkant is beschadigd. Wat moet ik doen?

Het ontwerp van de NEXThaler® is shockproof en gemaakt voor dagelijks gebruik. Indien de NEXThaler® is gevallen, check of het apparaatje onbeschadigd is. In geval van schade, barstjes, splinters e.d. vraag uw apotheek om de NEXThaler® te vervangen.

Mijn NEXThaler® is blootgesteld aan een hittebron en/of vuur. Wat moet ik doen?

Hitte en/of vuur kan het omhulsel en het werkingsmechanisme van de NEXThaler® beschadigen. Daarom is het belangrijk om de NEXThaler® te bewaren op een koele en droge plaats en niet bloot te stellen aan hittebronnen zoals verwarmingselementen, fornuizen, aanstekers en vuur in het algemeen. Als u twijfelt, raadpleeg de apotheek.

De NEXThaler® lag per ongeluk geopend in mijn tas. Kan ik deze nog gebruiken?

Alvorens de NEXThaler® op te bergen, is het goed om altijd te checken of deze correct en volledig is gesloten. Indien u de NEXThaler® geopend laat liggen, vermindert dat niet de werking. In dit geval bevelen we wel aan om de delen die in contact komen met uw lippen schoon te maken met een droge doek. Daarna sluit u het beschermkapje van de NEXThaler® volledig. Nu is de NEXThaler® weer klaar voor gebruik.

Hoe moet ik vlekken, vuil van de NEXThaler® verwijderen, bijvoorbeeld lippenstift?

In het algemeen is het aan te bevelen om de NEXThaler® niet in contact te laten komen met stoffen of materialen die onhygiënisch zijn. Indien nodig kunt u de inhalator schoonmaken met een droge doek. Gebruik nooit water of een schoonmaakmiddel. De NEXThaler® moet droog worden gehouden.

De NEXThaler® heeft 3 cijfers in de dosisteller. Wat betekenen deze cijfers?

De NEXThaler® biedt in totaal 120 doseringen. Het getal dat u ziet in de dosisteller geeft het aantal doseringen aan dat nog beschikbaar is. Na inhalatie van een dosis en het sluiten van het beschermkapje, wordt er één dosis in mindering gebracht van het totaal. De dosisteller laat 0 zien wanneer er geen dosis meer beschikbaar is. Raadpleeg uw apotheek indien de dosisteller na inhalatie niet werkt.

Wanneer de dosisteller 0 aangeeft, is het dan mogelijk om de NEXThaler® opnieuw te vullen?

Nee, wanneer de 120 doseringen op zijn, dient de NEXThaler® te worden vervangen door een nieuw, ongebruikt exemplaar.

Wordt de NEXThaler® ook door andere bedrijven geproduceerd dan Chiesi?

Nee, de NEXThaler® is exclusief ontwikkeld en gepatenteerd door Chiesi.